PRESSITEADE 13.10.2017

Üleeuroopaline organisatsioon Association Femmes d'Europe toetas Eesti Pimemassööride Ühingu koolituskeskust.

2013. aastal avatud Eesti Pimemassööride Ühingu (EPMÜ) Koolitus- ja Massaažikeskus sai üleeuroopalise naiste organisatsiooni Association Femmes d'Europe Soome grupi toetusega massaažiõppeks ja praktiliseks tööks kolm uut elektrilist massaažilauda.

EPMÜ massaažikeskuses töötab 26 pimemassööri, kelle õppimise ja töö tingimused uusi massaažilaudu kasutades oluliselt paranevad. EPMÜ koolituskeskuses omandab igal aastal massööri eriala 6–8 nägemispuudega inimest, kellel on võimalik kohe ka samas tööle asuda.

EPMÜ juhatuse liikme Aare Uustali sõnul on ühingul projektipõhise organisatsioonina väga keeruline pimemassööride koolitamiseks ja tööks vajalikke tingimusi luua. Väga tänuväärne on, kui ka teised toetajad õla alla panevad. EPMÜ Koolitus- ja Massaažikeskus ei ole veel päris valmis: vahetamist vajab kabinettide ees olev valgustus ning keskusele on vaja paigaldada uus tuletõkkeuks. Nende tegevuste kogumaksumus on 9000 eurot ja neid saab toetada ka annetuskeskkonna „Ma armastan aidata“ https://www.armastanaidata.ee/
  kaudu. 2017. aastal on head annetajad annetuskeskkonna kaudu toetanud pimemassööre enam kui 2000 euroga.

EPMÜ tänab kõiki seniseid toetajaid ja koostööpartnereid. Toetades pimemassööride ühingut, aitate suurendada pimemassööride töötamise võimalusi ja loote paljudele tänulikele klientidele võimaluse lõõgastumiseks ning tervise taastamiseks.

EPMÜ toetab nägemispuudega inimesi massööri elukutse omandamisel ning sel erialal töötamisel. Korraldame massaaži alg- ja täiendkoolitusi, pakume toetatud töötamise võimalust EPMÜ massaažikeskuses Tallinnas aadressil Tondi 8a, reklaamime ja vahendame pimemassööride teenust teistele organisatsioonidele ning pakume erinevaid töötamist toetavaid teenuseid. Järjest populaarsemaks muutub pimemassööri kutsumine asutusse või ettevõttesse kohale.

1999. aasta veebruaris nägemispuudega inimeste endi algatusel loodud organisatsioon koondab pimemassööre üle Eesti. Hetkel kuulub ühingusse 94 pimemassööri.

EPMÜ tegevust on toetanud Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuamet, Hasartmängumaksu nõukogu, Eesti-Šveitsi koostööprogramm, Vabaühenduste Fond ja Kodanikuühiskonna Sihtkapital, Olympic-Online ja Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustik, Swedbank ning Association Femmes d'Europe.

Lisainfo: Janne Jerva
Eesti Pimemassööride Ühingu Koolitus- ja Massaažikeskuse juhataja